Agenda:

‘De Nederlandse tafel’

Datum:

Tijdstip 20:00 uur

Plaats:

Wie is Taal Ja!?

Taal Ja! staat voor persoonlijke begeleiding en jarenlange ervaring.

Mijn naam is Ine Valentin, taaltrainer en initiatiefneemster van Taal Ja!

Na mijn Lerarenopleiding tot docente Frans en Nederlands, en een sportcarrière als marathonloopster (een van mijn vele sportieve hobby’s),  heb ik bij diverse bedrijven werkervaring opgedaan. Daarnaast heb ik vanwege het werk van mijn man enkele jaren in het buitenland gewoond, waar ik in landen als Zuid Korea en Duitsland ook andere talenten leerde ontwikkelen.

In die periode (her)ontdekte ik ook het belang van Taal. Leven en werken in een land waarvan je de taal (nog) niet spreekt, wordt zoveel interessanter als je je in die taal gaat verdiepen. Dagelijks kom je situaties tegen waarin het een groot voordeel is wanneer je de taal spreekt en begrijpt. Het vergroot je wereld en je voelt je gemakkelijker bij het leggen van sociale contacten.

Terug in Nederland heb ik een aantal jaren taallessen Nederlands gegeven op een taleninstituut. Zo ontstond het idee voor Taal Ja!: taaltraining afgestemd op de wensen en agenda van wie (beter) Nederlands wil leren. Gegeven door een trainer die niet alleen taal- maar ook cultuurverschillen zelf heeft ervaren. Ervaringen waarmee jij je voordeel kunt doen!

Taal Ja! biedt kortom meer dan alleen kennis van de Nederlandse taal. Zoals veel (internationale) ervaring op verschillende gebieden en dus begrip voor jouw situatie en jouw wensen.

Quotes van klanten:

“Tijdens de lessen was het gemakkelijk en gezellig praten met Ine. Binnen een paar maanden kon ik mij al goed verstaanbaar maken in het Nederlands. Ik kan haar van harte aanbevelen!” Marcela Dobyasova, Tsjechië.

“I was fortunate to have Ine teach me Dutch over four months, during which time, she taught me not only the basis of Dutch but more importantly she gave me the confidence to speak Dutch in public. Her lessons were interesting and she would always think outside the square for different teaching methods that would better suit me individually”. Carly van Doorn, Nieuw-Zeeland.

“In de loop van een jaar heb ik een keer per week met Ine samen gezeten om mijn Nederlandse taal te verbeteren. Voordat ik Ine ontmoette, was ik al 5 maanden in Nederland en had wat basiskennis van Nederlands, die toch onvoldoende was om andere mensen goed te kunnen begrijpen. Ine begreep precies hoeveel motivatie ik had om snel te leren en wist welke leermaterialen het best zijn. Het belangrijkst voor mij was, dat ik iemand had met wie ik elke week  anderhalf uur Nederlands kon spreken. Daardoor was ik na 6 maanden al zover dat ik moeiteloos met mijn collega’s en mensen op straat kon praten. Ik wil Ine zeker aan iedereen aanbevelen. Niet alleen is ze een top lerares, maar ook een interessante en prettige persoon met wie het altijd leuk is een gesprek te voeren!” Kärt, Estland.

Ben je geïnteresseerd? Ga dan naar Contact.